Opleiding polariteitsmasseur

Mijn lichaam en hoofd zijn weer één geheel

Oh ja, mijn benen, daar woon ik ook!

Dat was een goed gesprek met mijn lichaam, ik ga eens beter luisteren.

Wow, ik heb niet alleen ruimte in mijn hoofd, maar ook in mijn lijf.

Het voelt weer wat luchtiger, niet zo benauwd.

Ik voel alles stromen, als een rivier door mijn lijf, bewust van steentjes of rotsblokken waaraan ik kan werken.

Ik voel me nu net een leeuw. Zó kan ik dat moeilijke gesprek wel aan.

Hé, ik sta weer met mijn voeten op de aarde.

Yes, ik voel nu allerlei ideeën opborrelen.

Ik wist niet meer dat ik me zó compleet kon voelen, dank je wel.

Oeps, mijn lijf voelt veel vermoeider aan dan ik dacht. Ik moet even een paar stappen terug doen.

Polariteitsmassage Professioneel

Opleiding tot polariteitsmasseur

 

Wil je gediplomeerd polariteitsmasseur worden?

Zin om zowel ‘de Reeks’ als de basisgrepen van de polariteitsmassage aan te leren?

Heb je interesse in de theorie en de achtergrond van de polariteitsmassage?

Nieuwsgierig naar twee verschillende series grepen waarmee je een ontspannende lichaamsmassage kunt geven en waarvan ook nog eens de energie gaat stromen?

Ben je een enthousiaste masseur en wil je jouw massagepakket uitbreiden?

Dat kan met deze uitgebreide massagecursus!

In zeven dagen leer je zowel ‘de Polariteitsreeks’ als de basisgrepen van de polariteitsmassage. Beide series massagegrepen brengen we in verband met theoretische kennis, uitgangspunten en achtergronden van de polariteitsmassage. Met die kennis kun je ook eerder door jou geleerde massagetechnieken inzetten bij een polariteitsmassage.

Voor wie is deze opleiding tot polariteitsmasseur?

Deze is geschikt voor zowel de vrijetijds- als de professionele masseur die zich wil bekwamen in de polariteitsmassage. Voor de ervaren masseur is het zeer geschikt als verdiepingscursus. De opleiding sluit goed aan bij mensen die al ervaring hebben met sport-,  ontspannings- of voetreflexmassage, Reiki enzovoorts. Je kunt je aanmelden als je minimaal een ‘kennismakingscursus massage’ hebt gevolgd.

We verwachten dat je tussen de lessen in, het geleerde gaat oefenen en je verdiept in de bijbehorende theorie en achtergrond. Op de laatste lesdag sluiten we deze opleiding af met een kort theoretisch en praktisch examen.

Door de kennis die je met deze cursus opdoet over de polariteitsmassage ben je in staat om hetgeen je al eerder hebt geleerd te integreren in deze massage.

Het is een gedegen basis voor de verdiepingscursus ‘de Vijf Elementen’ en voor de massage-supervisie jaargroep.

Je leert de polariteitsreeks

De polariteitsreeks ofwel ‘de Reeks’ is de meest oorspronkelijke serie grepen van de polariteitsmassage.

De Reeks nodigt de ontvanger uit om in contact te komen met de eigen zachtheid, kwetsbaarheid en overgave. Je werkt met een vaste serie lichte massagegrepen die diepe ontspanning bewerkstelligen en een gevoel van ruimte en elasticiteit geven.

De Reeks is daarmee ook zeer geschikt voor cliënten met reuma of artrose.

De serie grepen is toe te passen in een behandeling van een half uur, zo nodig over de kleding heen.

Je leert de basisgrepen van de polariteitsmassage

Een polariteitsmassage is een holistische massage en werkt met zowel fysieke als energetische grepen.

De fysieke massagegrepen zijn gericht op het losmaken van de spanning in de verschillende lagen in het lichaam: de huid, het bindweefsel, de spieren, de organen en de gewrichten. Een teveel (of tekort) aan spanning in deze lagen blokkeert de doorstroming van levensenergie.

De polarisaties zijn verbindingsgrepen en werken op het doorstromen van de energie.

Deze afwisseling tussen fysieke en energetische grepen, brengt de aandacht naar het lichaam en brengt de levensenergie in balans.

De ademhaling kan de werking van de polariteitsmassage versterken. Adem is levensenergie en door ruimte te geven aan de adem, geef je ook ruimte aan het stromen van de levensenergie. Daarom besteed je tijdens de polariteitsmassage ook aandacht aan de manier van ademen.

Inhoud van de opleiding tot professioneel polariteitsmasseur

Je ontvangt een duidelijke handleiding van ‘de Reeks’ en van de basisgrepen van de polariteitsmassage. Deze handleiding is aangevuld met uitgebreide informatie over de uitgangspunten en de oorsprong van de polariteitsmassage.

Je leert beide massages op gedegen wijze, stapsgewijs aan door het uitwisselen met de andere cursisten. Dus tijdens de lessen geef en ontvang je een massage.

Je krijgt inzicht in de structuren van het lichaam: huid- spier- orgaan- en bindweefsel. En hoe in die verschillende lagen spanning wordt vastgehouden.

Je leert werken met afwisselende massagetechnieken die spanning in de gewrichten, de huid, de spieren, enkele organen en het bindweefsel losmaken en met verbindingsgrepen die de energie in balans brengt.

Je krijgt kennis van en leert werken met rajastische, sattvische en tamastische energieën en leert massagegrepen hiernaar indelen.

Je raakt bekend met het principe van polariteiten, wat het verschil is tussen energie die vastzit of in beweging is en je leert de rol van de ademhaling hierin.

De beweging van een idee naar de concrete uitwerking daarvan maakt je bekend met de energie via de chakra’s.

Je maakt kennis met de Vijf Elementen: Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether.

We besteden aandacht aan de spanning en relatie tussen de buik, de borst en het hoofd; tussen spijsvertering, ademhaling en hersenen, tussen emoties, wilskracht en gedachten.

We corrigeren en maken je attent op je werkhouding tijdens het uitoefenen van de massage. Dit komt vooral jezelf ten goede maar een juiste werkhouding heeft ook een positieve invloed op de massage.

Data, locatie en kosten

Locatie
Visseringlaan 23
2288 ER  Rijswijk (Z-H)

Cursusdata:
– Module polariteitsreeks:
planning 2024 volgt
Tijd: 10.00 uur – 16.00 uur

– Module basisgrepen:
planning 2024 volgt
Tijd: 10.00 uur – 16.00 uur

– Afsluiting en examen: in overleg

Prijs: € 775,00 incl. BTW

Inschrijven Polariteitsmassage Professioneel

10 + 5 =

Ben je geen robot? Vul het totaal van de som in, dan verzenden.

Programma

Elke lesdag/avond behandelen we een deel van de theorie, met ter verduidelijking wat voorbeelden en eventueel korte lichaamsgerichte oefeningen. Vervolgens wordt een deel van de Reeks of de polariteitsmassage gedemonstreerd, waarna je dit onderdeel gaat oefenen door dit deel van de massage uit te wisselen met een medecursist.

Door gedurende de cursus (deel)massages uit te wisselen met verschillende cursisten, leer je als masseur de verschillen tussen lichamen voelen en als ontvanger de verschillen tussen de handen van de diverse masseurs. Naast aandacht voor het je eigen maken van de diverse massagegrepen is er ook aandacht voor reflectie op je eigen ervaringen als masseur en ontvanger, waardoor theoretische kennis gekoppeld wordt aan het ervaren van een massage. Tevens krijg je advies over je lichaamshouding tijdens het masseren, zodat je vanuit ontspanning en met gebruik van je lichaamsgewicht leert masseren.

Dag 1 en 2: ‘de Reeks’ 

Aanleren van de Reeks en daarbij bespreken we de verschillende functies van het bindweefsel. We gaan voelen en werken met elasticiteit energie.

Dag 3 t/m 6:  Basisgrepen van de polariteitsmassage

Naast het aanleren van de basisgrepen, is er aandacht voor:

 – Kennis van en werken met rajastische, sattvische en tamastische energieën en massagegrepen. De balans tussen spanning en ontspanning. We oefenen dit met grepen op de rug.
– Het principe van polariteiten. Energie vasthouden of in beweging. De rol van de ademhaling hierin. We werken dit uit met grepen op de rug, de benen en de voeten.
– Van een idee naar een concrete uitwerking daarvan, uitgelegd aan de hand van de energie via de chakra’s. Inzicht in de vijf elementen Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether. We werken dit uit in een massage van hoofd, armen en benen en het afsluiten van de gehele rug- en voorzijde.
– De buik, de borst, het hoofd; spijsvertering, ademhaling en hersenen. Spanning en relatie tussen deze delen, hoe werk je hiermee in de massage. We oefenen grepen in het borst-, middenrif- en buikgebied. 

Toetsing en afsluiting, datum in overleg met deelnemers

We beginnen deze dag met tijd en ruimte voor vragen. Daarna sluiten we de cursus af met een theoretische en praktische toetsing.

Polarisatie duimvlies met elleboog, polariteitsmassage
Noordpoolrek
Polariteitsmassage, zowel fysiek als energetisch
polariteitsmasseur

Data, locatie en kosten

Locatie
Visseringlaan 23
2288 ER  Rijswijk (Z-H)

Cursusdata:
– Module polariteitsreeks:

Tijd: 10.00 uur – 16.00 uur

– Module basisgrepen:

Tijd: 10.00 uur – 16.00 uur

– Afsluiting en examen: in overleg

Prijs: € 775,00 incl. BTW

Inschrijven Polariteitsmassage Professioneel

2 + 6 =

Ben je geen robot? Vul het totaal van de som in, dan verzenden.