Themadagen

Mijn lichaam en hoofd zijn weer één geheel

Oh ja, mijn benen, daar woon ik ook!

Dat was een goed gesprek met mijn lichaam, ik ga eens beter luisteren.

Wow, ik heb niet alleen ruimte in mijn hoofd, maar ook in mijn lijf.

Het voelt weer wat luchtiger, niet zo benauwd.

Ik voel alles stromen, als een rivier door mijn lijf, bewust van steentjes of rotsblokken waaraan ik kan werken.

Ik voel me nu net een leeuw. Zó kan ik dat moeilijke gesprek wel aan.

Hé, ik sta weer met mijn voeten op de aarde.

Yes, ik voel nu allerlei ideeën opborrelen.

Ik wist niet meer dat ik me zó compleet kon voelen, dank je wel.

Oeps, mijn lijf voelt veel vermoeider aan dan ik dacht. Ik moet even een paar stappen terug doen.

Themadagen / jaargroep

Verdiepingsdagen voor masseurs

 

• Ben je (polariteits)masseur en wil je in contact blijven met andere polariteitsmasseurs?

• Wil je regelmatig een polariteitsmassage uitwisselen en bijbehorende feedback geven en ontvangen?

• Wil je jouw kennis over massage en je massagetechnieken verder uitbreiden aan de hand van thema’s?

• Ben je nieuwsgierig naar de thema’s die we dit jaar als leidraad hebben?

Dan zijn de themadagen van de jaargroep zeer geschikt voor jou!

Zoals elke supervisie, geeft het meedoen aan ‘de jaargroep’ inzichten die niet alleen jezelf maar ook je cliënten ten goede komen. Verdieping in de polariteitsmassage verrijkt je kennis en vaardigheden. Je kunt het direct toepassen in de massages die je geeft.

Elke cursusdag komt een ander thema aan bod. We bespreken wat theorie, wisselen ervaringen uit rond dit thema, leren bijbehorende massagegrepen en natuurlijk ga je een massage uitwisselen. Op deze manier blijf je, onder supervisie van Astrid Vollebregt oefenen wat je al geleerd hebt, breid je je kennis en vaardigheden uit en blijf je op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen .

Voor wie is deze verdiepingscursus?

Deze cursus is bedoeld voor mensen die bekend zijn met het geven van polariteitsmassages of bekend is met het geven van een andere vorm van energetische massage. Je vergroot hiermee niet alleen je massagetechnieken maar ook je kennis hoe en wanneer je deze kunt inzetten.

Het geleerde kun je direct integreren in jouw massages.

Inspireren, leren, masseren en reflecteren

Het doel van de jaargroep is om je te inspireren op het gebied van de polariteitsmassage, je daarin verder te ontwikkelen en te zorgen voor voldoende gelegenheid om massages met andere polariteitsmasseurs uit te wisselen.

De polariteitsmassage is een massagevorm die je cliënt uitnodigt tot reflectie: kijk eens naar wie je bent, wat kom je tegen in het ontvangen van de massage. Het geeft jouw cliënt de gelegenheid om zichzelf te ontdekken. Tijdens deze lesdagen ben jij zowel de ontvanger als de gever. Hierdoor ben je niet alleen in de gelegenheid om te ervaren wat de massage met jou doet, maar ook wat jouw leerpunten zijn als masseur.

De thema’s zijn de leidraad voor de lesdag. We wisselen ervaringen met elkaar uit, bijpassende theorie komt aan bod en het wordt duidelijk hoe het thema in de polariteitsmassage past. Aan de hand van de thema’s leer je nieuwe technieken, ga je verder met het uitdiepen van dat wat je al geleerd hebt en krijg je handvatten en inzichten waarmee je steeds meer diepgang in de massage kunt ontwikkelen.

Data, locatie en kosten

Locatie

Cursusdata staan bij het programma

Tijd

10.00 uur – 16.00 uur

Kosten
1 lesdag          € 110,-

Bij deelname aan alle lesdagen geldt een korting

 

Inschrijven Massage-Supervisie Jaargroep

14 + 13 =

Ben je geen robot? Vul het totaal van de som in, dan verzenden.

Programma voorlopig uitgesteld

 • Om een indruk te geven, staan hieronder enkele thema’s van het vorig seizoenen vermeld.
 • De energiebanen
 • In de polariteitsmassage gaan we uit van het bestaan van energiebanen in het lichaam. Die zijn de basis van vele polarisaties die je maakt tijdens de massage.
  Eén van de polarisaties uit de basisgrepen is het verbinden van ‘de lange lijnen’. Daarmee verbind je op een energetische manier de hand met de tegenoverliggende voet. Deze lijnen kun je óók volgen in je massage om op die manier de doorstroming van de energie te verbeteren.  Het is een andere en verfrissende manier om een polariteitsmassage te geven. Je leert deze dag ook massagetechnieken als aanvulling op de basisgrepen.
 • Handig, werken met twee handen
 • Verbinding maken is één van de uitgangspunten van de polariteitsmassage. Met jouw twee handen maak je tijdens de massage verbinding tussen twee plekken, zowel fysiek als energetisch. Bij sommige technieken werk je met beide handen hetzelfde, bij andere grepen werk je met één hand activerend en met de andere sederend. Het is zó gewoon om met twee handen te masseren dat het soms volledig automatisch gaat. Ben jij je nog bewust van wat elke hand doet en de intentie daarvan? Waar is jouw aandacht als je automatisch werkt? Word je weer bewust van jouw handen, hoe ze elk hun eigen gang gaan en hoe ze samenwerken.
 • Doelen stellen in de massage
 • Een doel stellen zorgt ervoor dat je gericht gaat werken, maar beperkt ook het zien van andere mogelijkheden. Meerdere voor- en nadelen komen aan bod, je gaat het verschil voelen tussen  ‘het gewoon doen’ van een massagegreep en hoe het is als je deze uitvoert met een bepaalde intentie.
 • Pulsen, golven, wiegen
 • Met rollende, schuddende, verende en wiegende bewegingen breng je iemand in een constante beweging. De ritmische bewegingen zorgen ervoor dat iemand zich veilig voelt en volledig kan gaan ontspannen. Het brengt het zenuwstelsel tot rust en het heeft een heilzaam effect. Het pulsen gaan we doen in zowel buik-, rug-, als zijligging.
 • Het bekkengebied
 • Veel mensen bouwen spanning op de onderrug en in het bekkengebied. Dit kan komen door werk-, of zithouding, maar ook door emotionele stress. Buik, bekken en onderrug zijn gerelateerd aan de elementen water en aarde, aan emoties en materie. We richten ons niet alleen op het gebied waar de spanning zit, maar juist ook op de plekken waar ruimte en ontspanning is.

Data, locatie en kosten

Locatie

Tijd
10.00 uur – 16.00 uur

Kosten
1 lesdag          € 110,-

Bij deelname aan alle lesdagen geldt een korting.

Inschrijven supervisie/jaargroep

6 + 1 =

Ben je geen robot? Vul het totaal van de som in, dan verzenden.