Marijn van der Vegt

Mijn lichaam en hoofd zijn weer één geheel, zelfs links en rechts horen weer bij elkaar

Mijn lichaam en hoofd zijn weer één geheel, zelfs links en rechts horen weer bij elkaar

Oh ja, mijn benen, daar woon ik ook!

Dat was een goed gesprek met mijn lichaam. Ik ga eens beter luisteren.

Wow, ik heb niet alleen ruimte in mijn hoofd, maar ook in mijn lijf.

Het voelt weer wat luchtiger, niet zo benauwd.

Ik voel alles stromen, als een rivier door mijn lijf. En nu voel ik waar nog steentjes of rotsblokken liggen waar ik aan kan werken.

Zo dan, ik voel me nu net een leeuw. Nu kan ik dat gesprek morgen wel aan.

Hé, ik sta weer met mijn voeten op de aarde.

Yes, ik voel nu allerlei ideeën opborrelen.

Ik wist niet meer dat ik me zó compleet kon voelen, dank je wel.

Oeps, mijn lijf voelt veel vermoeider aan dan ik dacht. Ik moet even een paar stappen terug doen.

Marijn van der Vegt

 

In 1990 rondde ik de opleiding af tot Integratief ademtherapeut en twee jaar later de opleiding tot Polariteitsmassage-therapeut. In de jaren daarna heb ik me op verschillende gebieden bijgeschoold, onder andere in de Voice Dialoge en in de Tragerapproach®. Gebaseerd op de kennis en ervaring van de polariteitsmassage heb ik de “Vijf Elementenmassage” ontwikkeld. Vanuit mijn bedrijf Balans en Reflectie, heb ik jarenlang mijn kennis van het lichaam en de massages, overgedragen op anderen door middel van massagecursussen en het geven van sessies.

Het enthousiasme in mijn werk komt voort uit mijn eigen ontdekkingstocht, het luisteren naar mijn adem, mijn lichaam, mijn onbewuste reacties. Soms kun je patronen van spanning veranderen, soms is de uitdaging om er liefdevol mee om te gaan. Zo ervaar is dat zelf in de ziekte van Parkinson.

De uitwerking van de Parkinson in mij, betekent onder andere dat ik in 2019 volledig ben gestopt met mijn werk. Het organiseren en geven van cursussen heb ik in de periode daarvoor overgedragen aan Astrid Vollebregt. Ik vind dat ze dat enthousiast en vakkundig doet.

Marijn van der Vegt

Vanuit Balans en Reflectie heb ik jarenlang met veel plezier,  opleidingen, cursussen en lessen gegeven en ontwikkeld op het gebied van de polariteitsmassage.
Het organiseren en geven van de massagecursussen heb ik inmiddels overgedragen aan Astrid.