Astrid Vollebregt

Mijn lichaam en hoofd zijn weer één geheel, zelfs links en rechts horen weer bij elkaar

Mijn lichaam en hoofd zijn weer één geheel, zelfs links en rechts horen weer bij elkaar

Oh ja, mijn benen, daar woon ik ook!

Dat was een goed gesprek met mijn lichaam. Ik ga eens beter luisteren.

Wow, ik heb niet alleen ruimte in mijn hoofd, maar ook in mijn lijf.

Het voelt weer wat luchtiger, niet zo benauwd.

Ik voel alles stromen, als een rivier door mijn lijf. En nu voel ik waar nog steentjes of rotsblokken liggen waar ik aan kan werken.

Zo dan, ik voel me nu net een leeuw. Nu kan ik dat gesprek morgen wel aan.

Hé, ik sta weer met mijn voeten op de aarde.

Yes, ik voel nu allerlei ideeën opborrelen.

Ik wist niet meer dat ik me zó compleet kon voelen, dank je wel.

Oeps, mijn lijf voelt veel vermoeider aan dan ik dacht. Ik moet even een paar stappen terug doen.

Astrid Vollebregt

Mijn enthousiasme voor de polariteitsmassage overbrengen op anderen, hoe mooi is dat!

Masseur

In 2009 deed ik als vrijetijdsbesteding een allround massagecursus. Ik was direct enthousiast. Dit past bij mij, ik werd besmet met het massagevirus!

Vooral de lesdag over het werken met energie maakte enorme indruk op mij. Vooraf was ik nogal sceptisch,  maar ik voelde die dag iets tussen mijn handen wat niet zomaar uit te leggen is. Daar wilde ik meer van weten.

Vervolgens heb ik, verspreid over een aantal jaren, de opleiding tot polariteitsmasseur en verscheidene verdiepingscursussen gevolgd bij Balans en Reflectie van Marijn van der Vegt in Delft.

Sinds 2015 werk ik meerdere dagen per week als masseur in een massagepraktijk in Den Haag. Doordat ik daar verschillende soorten massage geef, zie ik wat de meerwaarde is van de polariteitsmassage ten opzichte van andere vormen van massage. Rust, ruimte, bewustwording, stroming, magie; dat is hoe klanten hun ervaringen beschrijven. De polariteitsmassage heeft betrekking op de totaalbeleving van lichaam en geest.

Coach/counselor

Tijdens de massagecursussen werd het mij al duidelijk dat loslaten van (spier)spanning soms gepaard gaat met het loslaten van emoties. Om hier goed mee om te kunnen gaan, heb ik een opleiding gedaan tot coach/counselor. Later heb ik als co-trainer bij die opleiding ervaring opgedaan in lesgeven.

Docent polariteitsmassage

Door Marijn van der Vegt ben ik opgeleid tot docent polariteitsmassage. Nog anderhalf jaar hebben we samen de cursussen gegeven. Sinds 2019 heeft hij het lesgeven aan mij overgedragen. Zo kan ik mijn kennis van en ervaring met de polariteitsmassage delen met anderen.

Mijn visie

In principe heeft elk lichaam het vermogen om zichzelf te herstellen, gelukkig maar. Zo vormt zich een korstje op de huid na een val, gaan wondjes weer dicht en herstellen we van een ziekte. Maar daar zijn wel grenzen aan: artsen en medische zorg hebben we soms hard nodig. En zelfs dat wil niet altijd helpen.

Ik ben ervan overtuigd dat je door je leefstijl invloed hebt op je gezondheid en op je herstel. Frisse lucht, beweging,  gezonde voeding en afwisseling tussen spanning en ontspanning hebben een positieve invloed daarop.

In het geval van ziekte of na een operatie is je lichaam hard bezig met herstel. Door bijvoorbeeld rust en gezonde voeding, kun je er zelf aan bijdragen dat je het lichaam niet nóg meer belast en de benodigde energie gebruikt kan worden voor herstel. Hiermee wil ik aangeven dat je invloed hebt op je gezondheid, maar niet dat alles te voorkomen of te genezen is.

Wat kan de polariteitsmassage hierin betekenen?

De polariteitsmassage brengt je op een zachte, ontspannen manier in contact met je lichaam. Je kunt hierdoor beter waarnemen wat je lichaam te vertellen heeft: waar spanning zit; hoe het verschil voelt tussen loslaten en controle houden; een gevoel van ruimte in je lijf ervaren; voelen waar jouw kracht zich uit; hoe jij verbonden bent met alles in het universum. Het geeft je een bewustwording van de onderlinge verbinding tussen je lichaam, je gedachtes, drijfveren en emoties en kan je zo inzicht geven op de invloed die jij zelf hebt.

Een polariteitsmassage is goed voor lichaam en ziel.

Astrid Vollebregt

Na vele andere werkzaamheden, de meeste vanuit mijn eenmanszaak, ben ik nu ook masseur en opleider.
Met mijn man heb ik twee gezellige kinderen die beiden studeren.

Overzicht massagecursussen

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je deze massage ook in handen krijgen? 

Massage afspreken

Wil je een polariteitsmassage ervaren? Ook dat is mogelijk. Neem contact met me op om een afspraak te maken.