Astrid Vollebregt

Mijn lichaam en hoofd zijn weer één geheel, zelfs links en rechts horen weer bij elkaar

Mijn lichaam en hoofd zijn weer één geheel, zelfs links en rechts horen weer bij elkaar

Oh ja, mijn benen, daar woon ik ook!

Dat was een goed gesprek met mijn lichaam. Ik ga eens beter luisteren.

Wow, ik heb niet alleen ruimte in mijn hoofd, maar ook in mijn lijf.

Het voelt weer wat luchtiger, niet zo benauwd.

Ik voel alles stromen, als een rivier door mijn lijf. En nu voel ik waar nog steentjes of rotsblokken liggen waar ik aan kan werken.

Zo dan, ik voel me nu net een leeuw. Nu kan ik dat gesprek morgen wel aan.

Hé, ik sta weer met mijn voeten op de aarde.

Yes, ik voel nu allerlei ideeën opborrelen.

Ik wist niet meer dat ik me zó compleet kon voelen, dank je wel.

Oeps, mijn lijf voelt veel vermoeider aan dan ik dacht. Ik moet even een paar stappen terug doen.

Astrid Vollebregt

Mijn enthousiasme voor de polariteitsmassage overbrengen op anderen, hoe mooi is dat!

Masseur

In 2009 deed ik een allround massagecursus. Dit was in eerste instantie bedoeld als vrijetijdsbesteding, maar ik was direct enthousiast. Dit past bij mij, ik werd besmet met het massagevirus!

Vooral de lesdag over het energetisch werken, waar ik vooraf nogal sceptisch over was, maakte enorme indruk op mij: iets tussen mijn handen gewaarworden wat niet zomaar uit te leggen is. Daar wilde ik meer van weten. Vervolgens heb ik, verspreid over een aantal jaren, de opleiding polariteitsmassage en verscheidene verdiepingscursussen gevolgd bij Balans en Reflectie van Marijn van der Vegt in Delft.

Sinds 2015 werk ik meerdere dagen per week als masseur in een massagepraktijk in Den Haag. Doordat ik daar verschillende soorten massage geef, zie ik wat de meerwaarde is van de polariteitsmassage ten opzichte van andere vormen van massage. Rust, ruimte, bewustwording, stroming, magie; dat is hoe klanten hun ervaringen beschrijven. De polariteitsmassage heeft betrekking op de totaalbeleving van lichaam en geest.

Coach/counselor

Tijdens de cursussen werd het mij al duidelijk dat loslaten van (spier)spanning ook wel eens gepaard kan gaan met het loslaten van emoties. Om hier goed mee om te kunnen gaan, heb ik een opleiding tot coach/counselor gedaan. In twee jaar heb ik veel geleerd van de praktijkdagen, de intervisiegroep en deed ik ervaring op in lesgeven als co-trainer.

Docent polariteitsmassage

Door Marijn van der Vegt ben ik opgeleid tot docent polariteitsmassage. Zo kan ik mijn kennis van en ervaring met de polariteitsmassage delen met anderen.

Mijn visie op gezondheid en de polariteitsmassage

Elk lichaam heeft in principe het vermogen om zichzelf te herstellen; gelukkig, bijvoorbeeld vormt zich een korstje op de huid na een val, gaan wondjes weer dicht en herstellen we van een ziekte. Maar daar zijn wel grenzen aan: artsen en medische zorg, hebben we soms hard nodig. En zelfs dat wil niet altijd helpen.

Ik ben ervan overtuigd dat je door je leefstijl invloed hebt op je gezondheid en je herstel. Zo is al jaren bekend dat veel stress en roken slecht zijn voor je gezondheid. Frisse lucht, beweging en gezonde voeding hebben juist een positieve invloed daarop. 

In het geval van ziekte of na een operatie is je lichaam hard bezig met herstel. Door bijvoorbeeld rust en gezonde voeding, kun ervoor zorgen dat je het lichaam niet nóg meer wordt belast en de benodigde energie gebruikt kan worden voor herstel. Dit wil trouwens niet zeggen dat ik denk dat alles te genezen is.

En wat kan de polariteitsmassage hierin betekenen?

De polariteitsmassage brengt je op een zachte, ontspannende manier in contact met je lichaam. Je kunt hierdoor beter waarnemen wat je lichaam te vertellen heeft: waar spanning zit; hoe het verschil voelt tussen loslaten en controle houden; een gevoel van ruimte in je lijf ervaren; voelen waar jouw kracht zich uit. Het geeft je een bewustwording van de onderlinge verbinding tussen lichaam, gedachtes en emoties en kan inzicht geven op de invloed die jij zelf hebt.

Een polariteitsmassage is goed voor lichaam en ziel.

Astrid Vollebregt

Na vele andere werkzaamheden, de meeste vanuit mijn eenmanszaak, ben ik nu ook masseur en opleider.
Met mijn man heb ik twee gezellige kinderen die beiden studeren.

Overzicht massagecursussen

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je deze massage ook in handen krijgen? 

Massage afspreken

Wil je een polariteitsmassage ervaren? Ook dat is mogelijk. Neem contact met me op om een afspraak te maken.