Hoofd-Nek-Schouder massage

Mijn lichaam en hoofd zijn weer één geheel

Oh ja, mijn benen, daar woon ik ook!

Dat was een goed gesprek met mijn lichaam, ik ga eens beter luisteren.

Wow, ik heb niet alleen ruimte in mijn hoofd, maar ook in mijn lijf.

Het voelt weer wat luchtiger, niet zo benauwd.

Ik voel alles stromen, als een rivier door mijn lijf, bewust van steentjes of rotsblokken waaraan ik kan werken.

Ik voel me nu net een leeuw. Zó kan ik dat moeilijke gesprek wel aan.

Hé, ik sta weer met mijn voeten op de aarde.

Yes, ik voel nu allerlei ideeën opborrelen.

Ik wist niet meer dat ik me zó compleet kon voelen, dank je wel.

Oeps, mijn lijf voelt veel vermoeider aan dan ik dacht. Ik moet even een paar stappen terug doen.

Hoofd-Nek-Schoudermassage

Massagecursus voor beginners

• Wil je kennismaken met het geven van (polariteits)massages? Alleen of samen met iemand, zoals je partner, vriend of vriendin?

• Heb je behoefte om vrienden of familie een goede massage van hun hoofd, nek en schouders te geven?

• Heb je zin om nieuwe mensen te leren kennen die ook interesse hebben in het geven van massages?

• Wil je met een korte cursus uitproberen of masseren iets voor jou is?

Dan zit je goed met deze massagecursus!

Met deze beginnerscursus leer je in twee avonden een goede combinatie van verschillende massagegrepen aan om hoofd, nek en schouders te laten ontspannen. Want vooral in dat gebied bouwen veel mensen spanning op. Een massage daarvan kan dan ook veel verlichting geven bij hoofd- en of spierpijn. Je massage brengt de aandacht van de ontvanger naar zijn of haar lichaam en vermindert de gedachtestroom.

Deze massage is overal toe te passen, want een stoel, een tafel en een kussen om tegenaan te leunen zijn genoeg om mee te beginnen.

Voor wie is deze massagecursus?

Deze massagecursus is een goede start voor mensen die willen kennis maken met massage of willen kijken of zij in de toekomst iets met massage willen gaan doen. Als je al meer ervaring hebt met masseren dan is dit een goede aanvulling.

 

De massagecursus voor beginners samengevat:

  • Je gaat in twee avonden een ontspannende massage van de schouders, de nek, het hoofd en een deel van de rug aanleren. Deze leer je aan bij iemand die zit op een stoel, leunend tegen een steun op tafel.
  • Je ontvangt een uitgebreide handleiding om ook thuis te kunnen oefenen.
  • In de cursus oefen je met elkaar, dus je geeft en ontvangt een massage. Wij zorgen voor een even aantal deelnemers. Je kunt je ook aanmelden als duo en ervoor kiezen om tijdens de lessen met elkaar te oefenen.
  • Je leert daarvoor een aantal verschillende massagetechnieken zoals strijkbewegingen over de huid, het kneden van een spier, het masseren van enkele drukpunten en energetische verbindingen.
  • We letten erop dat jij een goede werkhouding hebt tijdens het masseren.
  • Je leert met zorg en aandacht te masseren.
  • Je gaat ervaren dat het geven van een massage ook ontspannend is voor jezelf.
  • Je krijgt na afloop een link naar een instructiefilmpje.
  • Na wat oefenen kun je in ongeveer 25 minuten deze ontspannende massage aan iemand geven.

Data, locatie en kosten

Locatie
Visseringlaan 23
2288 ER  Rijswijk (Z-H)

Cursusdata
planning 2024 volgt

Tijd
19.30 – 22.00 uur

Prijs: € 135,00 incl. BTW

Inschrijven Hoofd-Nek-Schoudermassage

15 + 8 =

Ben je geen robot? Vul het totaal van de som in, dan verzenden.

Programma

Je leert de grepen stap voor stap aan. Tijdens de cursus oefen je de massage op een andere deelnemer die zonder bovenkleding (bij dames kan de bh aanblijven) tegen een massagesteun leunt.

Elke massagegreep wordt eerst gedemonstreerd waarna je het zelf gaat toepassen. Na een korte pauze wisselen jullie van rol, zodat je niet alleen leert masseren maar ook kunt ervaren welk effect de massagegrepen op jou hebben. Ook bij die ronde wordt elke massagegreep eerst gedemonstreerd.

De hoeveelheid grepen en technieken van de Hoofd-Nek-Schoudermassage leer je aan in twee delen. Een deel van de massage leer je aan op de eerste avond en kun je daarna thuis oefenen. Op de tweede avond herhalen we de grepen van de eerste avond en aansluitend leer je de rest van de massagegrepen aan.

Op deze manier kun je in een rustig tempo een heerlijk ontspannende massage aanleren.

Data, locatie en kosten

Locatie
Visseringlaan 23
2288 ER  Rijswijk (Z-H)

Cursusdata
planning 2024 volgt

Tijd
19.30 – 22.00 uur

Prijs: € 135,00 incl. BTW

Inschrijven Hoofd-Nek-Schoudermassage

12 + 9 =

Ben je geen robot? Vul het totaal van de som in, dan verzenden.