Cursus overzicht

Mijn lichaam en hoofd zijn weer één geheel

Oh ja, mijn benen, daar woon ik ook!

Dat was een goed gesprek met mijn lichaam, ik ga eens beter luisteren.

Wow, ik heb niet alleen ruimte in mijn hoofd, maar ook in mijn lijf.

Het voelt weer wat luchtiger, niet zo benauwd.

Ik voel alles stromen, als een rivier door mijn lijf, bewust van steentjes of rotsblokken waaraan ik kan werken.

Ik voel me nu net een leeuw. Zó kan ik dat moeilijke gesprek wel aan.

Hé, ik sta weer met mijn voeten op de aarde.

Yes, ik voel nu allerlei ideeën opborrelen.

Ik wist niet meer dat ik me zó compleet kon voelen, dank je wel.

Oeps, mijn lijf voelt veel vermoeider aan dan ik dacht. Ik moet even een paar stappen terug doen.

Massagecursussen polariteitsmassage

Wil je een cursus op jouw locatie? Neem contact op.

Compleet verzorgde retreat polariteitsmassage

Massagecursus voor iedereen, met of zonder massage ervaring

In zes dagen leer je in ontspannen sfeer, stapsgewijs de polariteitsmassage. Daarnaast is er voldoende tijd om te genieten van het prachtige centrum de Schouw, het fantastische vegetarische eten, de sauna, het buiten zwembad en de Zeeuwse omgeving.
Je leert tijdens deze retraite de basisgrepen van de polariteitsmassage. De massagetechnieken die gebruikt worden bij een polariteitsmassage zijn heel divers, zoals bindweefselmassage, drukpunten, massage met olie, schuddingen en lichte strijkingen. Deze technieken wissel je af met energetische verbindingsgrepen. Hiermee kun je een gehele lichaamsmassage geven die gericht is op ontspanning en bewustwording en waarvan de energie gaat stromen.

6 dagen | 2024: 30 juni 14.30 uur – 5 juli 16.00 uur  | De Schouw, Zeeland
cursus € 495,00 incl. BTW | verblijf/voeding vanaf € 505,00 (gedeelde kamer)
In samenwerking met FIT body&mind

De polariteitsreeks: ‘De Reeks’

Masseren zonder olie

Nieuwsgierig naar een serie massagegrepen waarbij je geen olie gebruikt? De Reeks geeft een gevoel van ruimte en diepe ontspanning.
In een vaste volgorde beweeg je verschillende gewrichten en geef je zachte rek aan het hoofd, ledematen, vingers en tenen om zo rek te geven aan het bindweefsel. Dit wissel je af met het maken van energetische verbindingen.

2 dagen | planning 2024 volgt | 10.00 uur – 16.00 uur
€ 275,00 incl. BTW 

Basisgrepen polariteitsmassage

Massagecursus voor iedereen, met of zonder massage ervaring

Wil je een gehele lichaamsmassage kunnen geven die gericht is op ontspanning vanuit aandacht en waarvan de energie gaat stromen?
Met de ruime hoeveelheid basisgrepen van de polariteitsmassage kun je keer op keer een andere combinatie maken om een heerlijk ontspannende massage te geven. Tijdens de cursus krijg je ook informatie over de achtergrond van de polariteitsmassage.

4 dagen planning 2024 volgt | 10.00 uur – 16.00 uur
€ 495,00 incl. BTW

Basiscursus Polariteitsmassage Professioneel

Opleiding tot polariteitsmasseur

Wil je op een professionele manier aan de slag als polariteitsmasseur?
De opleiding tot polariteitsmasseur bestaat uit ‘de Reeks’ en de ‘basisgrepen van de polariteitsmassage’, beiden in relatie tot de theorie en achtergrond van deze massage. Je zult ervaren dat energetische en fysieke massage elkaar heel goed aanvullen en ondersteunen.

 

Masseren met de Vijf Elementen

Massagecursus voor gevorderden

Wil je jouw massages nóg beter kunnen afstemmen op de behoefte, vraag of klacht van je cliënt?
Met inzicht in de kwaliteiten van de vijf elementen en kennis van bijbehorende massagegrepen, kun je een passende, gevarieerde (polariteits)massage geven. Een verrijking voor jezelf en voor je cliënten.

 

Hoofd-Nek-Schoudercursus

Massagecursus voor beginners

Wil je graag kennis maken met het geven van een massage?
In twee avonden leer je een goede combinatie van massagegrepen om hoofd, nek en schouders te laten ontspannen.

2 avonden | planning 2024 volgt  | Tijd: 19.30 uur – 22.00 uur
€ 135,00 incl. BTW

Themadagen

Inspireren, leren, masseren en reflecteren

Wil je in contact blijven met andere polariteitsmasseurs, massages uitwisselen en nieuwe grepen aanleren aan de hand van thema’s?
Op de cursusdagen komen verschillende, vooraf vastgestelde, thema’s aan bod. Het deelnemen aan deze themadagen geeft je inzichten die niet alleen jezelf, maar ook jouw cliënten ten goede komen. Je breidt jouw kennis en vaardigheden uit en blijft op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

1 of meer dagenTijd: 10.00 uur – 16.00 uur | diverse data, volgt

Reviews – ervaringen

Iedere woensdagavond dat ik weer naar de massagecursus mag vind ik het heerlijk.
Nadat iedereen is voorzien van een kopje thee kunnen we vragen stellen over de voorgaande les(sen). Als alle vragen zijn beantwoord gaan we pas beginnen met de stof voor die avond.
Astrid legt heel geduldig eerst alle technieken uit, doet het voor zodat we ook aantekeningen kunnen maken. Daarna werken we in koppels en begeleidt zij stap voor stap alle massagegrepen en polariteitspunten. Ze stelt je zeer op je gemak, ook als het even niet direct lukt.
Er is ruimschoots de tijd om te oefenen op elkaar en om eventuele vragen tussendoor te stellen.
Voor mij is het heel fijn dat het niet alleen massagegrepen zijn maar dat het energetische stuk door de polariteiten erbij betrokken zijn. Astrid legt er ook de nadruk op dat jij als masseur op je gemak moet zijn, dat jij je gevoel erin moet leggen en niet zozeer dat je de grepen perfect moet doen.
Iedere cursusavond masseer je en ontvang je ook een massage, echt heerlijk! Zowel om te doen als te ontvangen 🙂

Ilona

Astrid heb ik leren kennen als een betrokken en rustige lesgever. Zij geeft goede aanwijzingen t.a.v. het verbeteren van de verschillende polariteitsmassage technieken.

Barry Jansen

Vitaliteitscoach/masseur en bewegingsagoog

Astrid was onze docent tijdens de polariteitsreeks. Ik heb veel geleerd en dat heeft voor een groot deel te maken met Astrid haar uitleg. Zij neemt de tijd om elke greep stap voor stap uit te leggen en laat je voelen hoe je als masseur je hele lijf gebruikt om de grepen op een goede manier uit te voeren. Voor mij als beginnend masseur was dit een eyeopener. Astrid neemt de tijd en heeft een relaxte en duidelijke manier van uitleggen. Ook ondersteunt zij het proces van het feedback geven van student tot student goed.

Ik heb enorm veel geleerd tijdens deze cursus en vond de sfeer tijdens de lessen ook erg open en relaxed. Een erg geslaagde cursus van een bekwame en prettige docent.

Dana Hilgers

Docent en actrice, Schitter